Prentenboek "Altijd en overal"

Tekst: Grete Flies – Illustraties: Els Leclercq

 

Ben jij even benieuwd als ik?
Volg dan deze pagina! Je krijgt vanaf nu regelmatig een update van hoe dit boek tot stand komt! 
Van schets tot prentenboek dus... in x-aantal afleveringen. Het belooft een boeiende weg te worden.
Want dat is het nu ook al ...

 

Aflevering 6.

Na het voorbereidende werk kunnen mijn personages geboren worden!  Op basis van het storyboard worden alle stukjes een voor een tot in detail uitgetekend. In stukjes, want mijn schetsboek is jammer genoeg niet groot genoeg voor een volledige tekening. Het prentenboek wordt maar liefst 23 op 23 cm, en je tekent ook best wat groter, dus deze aquareltekeningen worden ongeveer 40 x 60 cm….! Trouwens, het plan is om deze tekeningen ooit ergens tentoon te stellen, dus blijf zeker deze pagina volgen voor meer info!

Aflevering 5.

Eens het storyboard stevig in elkaar zit, is het tijd voor de kleurtjes! Misschien wel het leukste stukje ;-). Elk personage krijgt zijn kleurenpalet en op basis daarvan worden de achtergronden ingekleurd, passend bij de personages. Het hoeft niet netjes ingekleurd te zijn, zolang het maar een goed beeld geeft van wat het kan worden. En trekt het op niets? Dan begin je toch gewoon snel even opnieuw! 

Aflevering 4.
En dan moet je natuurlijk ook de nodige research doen…. Je kan natuurlijk prentjes zoeken op google, of je kan je in the real stuff verdiepen!

Aflevering 3.

Met een storyboard ga je op zoek naar het beeldverhaal binnen, buiten én naast het geschreven verhaal. Want hoewel de tekeningen de tekst volgen, tonen ze – zonder de tekst – ook hun eigen verhaal. Zo kan je zelfs het boek lezen zonder het te lezen! 

 

Aflevering 2.

En hier gaan we dan! In de eerste stap ga ik op zoek naar het beste storyboard. Kleine schetsen om het verhaal te verkennen. In aflevering 3 zal ik hier meer uitleg over geven. En wie mij al een beetje kent, weet hoe ik dat aanpak.
Met mijn enige echte succesduo: Boek & Bic!  
(En bij uitbreiding: Zon. Zetel. Zomertuin). 
Bingo!

 

Aflevering 1.

Een eigen prentenboek.... Het is mijn kinderdroom... En inmiddels ben ik op de leeftijd gekomen dat het hoog tijd wordt om dat boek te maken ;-). Dus ging ik aan de slag, ergens eind december 2018. Maar het verhaal wou maar niet vlotten. Ik ben dan ook geen auteur, moest ik uiteindelijk aan mezelf toegeven. 

Ik zocht en vond in Grete Flies de perfecte co-auteur. Het eerste verhaal bestaat inmiddels niet meer. Maar de nieuwe versie is mooier dan ooit! Het belooft een prachtig boek te worden voor een intens en hartverwarmend (voor)leesmoment. Voor volwassenen, kindjes en sterrenkindjes.

En nu, kan ik – helemaal warm vanbinnen – starten met het tekenen.