VLINDERKIND.
Aflevering 8.

Net zoals mijn eerste boek ALTIJD EN OVERAL wordt ook dit prentenboek te koop aangeboden in voorverkoop. Dit om voldoende budget bij elkaar te verzamelen om dit project te kunnen financieren. Want ja, helaas, boeken maken is héél duur en er komt ook gigantisch veel bij kijken. Het is een fulltime opdracht, een heel jaar lang!

Bovendien kan ik op basis van de voorverkoop de uiteindelijke oplage bepalen. Om te voorkomen dat ik achteraf met te veel stock blijf zitten. Want dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Wil jij je exemplaar alvast reserveren? Vul dan het bestelformuliertje hiernaast even in.

Alvast heel erg bedankt! 😘 Dankzij jou krijgt dit boek sterke vleugels!
Lees het volledige making-of verhaal elke vrijdag om 10u op facebook.

 

 

 

 

 

 

VLINDERKIND.
Aflevering 7.

Eens het voorlopige storyboard in elkaar zit, is het tijd voor de kleurtjes! Misschien wel het leukste stukje ;-). Elk personage krijgt zijn kleurenpalet en op basis daarvan worden de achtergronden ingekleurd, passend bij de personages.

Kleurtjes kiezen…. Het lijkt gemakkelijk maar dat is het alles behalve. Je wil sterke kleuren, kleuren die spréken, maar het mag natuurlijk ook geen kakafonie worden!

Eigenlijk is de basisregel: hoe minder kleuren hoe beter. Dat leg ik ook steeds aan mijn klanten uit. Hoe minder kleuren je gebruikt, hoe sterker je beeld wordt. Met kleuren bedoel ik natuurlijk blauw, oranje, groen. Alle tinten van blauw kunnen uiteraard naast alle tinten van groen komen, en oranje kan bv de contrastkleur zijn. De complementaire kleur zoals dat dan heet.

Dit boek is een héle moeilijke kwa kleuren. Want ik wil Ella in zachtroze-oranje tinten omhullen en Tobias mag wat stoerder in blauw-turkoois. Maar hoe breng je deze twee in harmonie?

Benieuwd naar het vervolg? Elke vrijdag om 10u verschijnt er op Facebook een aflevering van het complete making-of verhaal. Hoe een boek tot stand komt in xxx aantal afleveringen....

 

 

VLINDERKIND.
Aflevering 6.

Met een storyboard ga je op zoek naar het beeldverhaal binnen, buiten én naast het geschreven verhaal. Want hoewel de tekeningen de tekst volgen en omgekeerd tonen ze - zonder de tekst - ook hun eigen verhaal. Zodat je het boek zelfs kan lezen, zonder het te lezen! 

En hier gaan we dan! Kleine schetsen om het verhaal te verkennen. In de volgende aflevering zal ik hier nog meer uitleg over geven. En wie mij al een beetje kent weet hoe ik dat aanpak. Met mijn enige echte succesduo: Boek & Bic! 

 

VLINDERKIND.
Aflevering 5.

Door het lezen van heel wat getuigenissen en blogs kwam ik erachter dat er nood was aan boeken over het verlies van oudere kinderen. Niet enkel babytjes. Daarom gaat mijn tweede prentenboek, VLINDERKIND over een klein meisje en een iets oudere jongen. Ik ben er van overtuigd dat de kinderen in #VLINDERKIND eender welke leeftijd kunnen hebben! Hopelijk kom ik zo tegemoet aan de wensen van enkele mensen die me hierover contacteerden….
Het boek zal eind dit jaar verschijnen maar wordt nu reeds verkocht in voorverkoop. Dit om het financieel haalbaar te maken.
Vanaf nu zal ik elke vrijdag om 10u een stukje van het making-of verhaal vertellen. Van prille schets tot afgewerkt boek. Zo volg jij mee wat er allemaal komt kijken bij het creëren van een prentenboek...

Lees jij mee?

 

VLINDERKIND.  
Aflevering 4.

In dit prentenboek wordt Ella een vlinderkind. Maar dat gaat niet zomaar. Want hoe krijg je bevoorbeeld mooie en sterke vleugels? Ella weet het niet. Maar dankzij haar vriend Tobias leert ze hoe het gaat.... #VLINDERKIND is een fantasieverhaal dat boordevol liefde zit. Het geeft kinderen, én volwassenen, de kans om, naast de harde realiteit van dood zijn, toch te fantaseren over een leven na de dood. Want tenslotte is die voorbij fladderende vlinder hier niet zo maar gepasseerd, of toch? 

 

VLINDERKIND.  
Aflevering 3.

Ik heb hier eens ferm in mijn wang geknepen. Want ik kon het niet echt geloven toen ik na mijn eerste berichtjes zowaar al enkele bestellingen mocht ontvangen voor dit nieuwe prentenboek in wording. Ongelooflijk geweldig fantastisch!!!
Jullie zijn echt de max, beste fans 😘😘😘.
(Voor zij die willen dat ik ook nog eens in die ándere wang knijp.... Je vindt alle info op hiernaast 😊)

 

VLINDERKIND.  
Aflevering 2.

Wat een leuke facebookherinnering!! Exact 1 jaar geleden werden de allereerste exemplaren van mijn prentenboek ALTIJD EN OVERAL verkocht..... En nu één jaar later zit ik al te tekenen aan een tweede boek: VLINDERKIND! Hoe cool is dat. 
Een eigen prentenboek maken was mijn kinderdroom. En die droom kon ik begin dit jaar al waarmaken! Toen ik ALTIJD EN OVERAL, tekende dacht ik dan ook dat het een "once in a lifetime" gebeuren zou worden..... Maar helaas, of liever gelukkig, werd ik besmet door het boekenvirus en ben ik nu al volop bezig met mijn tweede boek. Want als het kriebelt.....

Kriebelt jullie neus al van nieuwsgierigheid?

 

VLINDERKIND.  
Aflevering 1.
Vakantie in augustus 2020. Opgesloten in mijn kot. Verborgen voor de hitte. Verstopt voor Corona. Geen uitstapjes. Geen vrienden. Bubbelen met z'n twee. Te warm voor de tuin. Te heet voor de kuis. Smelten in mijn buro. De wandelchallenge voorbij.
Dus..... Heb ik dan maar een nieuw prentenboek geschreven!
Getiteld "VLINDERKIND".....😍
Wordt vervolgd!

 

 

 

#Ligatura #tekeningenmeteenhartje #elsleclercq #prentenboek #vlinderkind #vlinder #overledenkind #rouw #rouwverwerking #rouwoverleven #sterrenkind #sterrenouders #sterrenbroer #sterrenzus #framily #tekeningen #aquarel #prentenboekillustraties #aquarel #kleurpotlood